Zoeken
Lezen in de groep!

Iedere ochtend is er van half 9 tot 9 uur tijd gereserveerd om te lezen. De kinderen lezen dan zelfstandig in hun boek. Voor de ouders is er de mogelijkheid om een half uur te blijven en met de kinderen te lezen. U bent dus van harte welkom!

In de klas staan bakken met boeken per leesniveau.
De kinderen hebben allemaal een eigen leeslijst.  Als het boek uit is, noteert de leerling de einddatum op de leeslijst. Zo krijgen we een duidelijk beeld van het aantal gelezen boeken en het leesniveau. Uiteraard bewaakt de leerkracht de tijd dat een leerling met een boek bezig is.

Als u thuis wilt lezen met uw kind kunt u bij de leerkracht het leesniveau van uw kind opvragen. Onderstaand geven wij u het overzicht met de nieuwe AVI niveaus. Deze kunt u vinden vr in het leesboek of aan de zijkant. Bij de nieuwe AVI niveaus staat de letter M voor "midden" en de letter E voor "eind". Het cijfer geeft de groep aan. De leerlingen van groep 5 vallen tussen de oude AVI niveaus AVI 3 t/m 6 en de nieuwe niveaus M4 t/m E5.

AVI niveau (oud) AVI niveau (nieuw)
AVI 1 M3
AVI 2 M3 - E3
AVI 3 E3 - M4
AVI 4 M4 - E4
AVI 5 M4 - E4 - M5
AVI 6 E4 - M5 - E5
AVI 7 E5 - M6
AVI 8 E5 - M6 - E6 - M7
AVI 9 M6 - E6 - M7
AVI 9+ M7 - E7 - Plus


Het kan zijn dat uw kind op een ander niveau leest. Op school wordt dit beoordeeld door de leerkracht tijdens het lezen. Thuis kunt u dit controleren door geregeld samen te lezen. Probeer uw kind uit te dagen om op een hoger niveau te lezen, maar blijf uiteraard wel realistisch.
 
DE "BOEKBESPREKING"
In oktober zullen wij beginnen met het houden van een boekbespreking in de klas. Dit gaat over een boek wat thuis gelezen wordt. We zullen u informeren wanneer dit gaat plaatsvinden. Met behulp van een lijst in de klas (en uiteraard op de site) weet u wanneer uw kind aan de beurt is.