Zoeken
Welkom in groep 4 (2014-2015)

Op deze pagina wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwsberichten, schooluitjes en overige zaken met betrekking tot groep 4. 

 


DAGINDELING GROEP 4:
We starten de dag om 08:30 uur met lezen in ons bibliotheek boek. Soms mogen de kinderen tutor-lezen. Dat betekent dat ze met iemand van groep 8 gaan lezen. Ook blijven er geregeld ouders in de klas om te begeleiden.

Naast het digi-bord hangen borden waar juf /meester op kan schrijven. Vaak staat hier het dagprogramma van groep 4 op.

Na het lezen wordt er vaak gerekend. Ook wordt er dagelijks iets aan taal en/of spelling gedaan. De andere vakken worden over de hele week verdeeld.

In de klas is een "vertelkruk" aanwezig. Op deze kruk mogen de kinderen iets vertellen aan hun klasgenoten. Denk aan een bijzondere belevenis, maar ook iets over je vakantie of andere zaken. De "vertelkruk" is meestal vr of na de pauze.Om 10:15 uur is er pauze en kan er wat gegeten en gedronken worden. Iedere woensdag zijn de trommels gevuld met heerlijk fruit.Om 12:00 uur gaat iedereen naar huis of naar de "overblijf " om een broodje te eten. Om 13:15 uur begint het middagprogramma. Woensdag en vrijdag zijn we 's middags allemaal vrij. De ochtend duurt dan tot 12:15 uur.

Wekelijks krijgen de kinderen spellingswoordjes mee naar huis aangezien we iedere week een nieuwe spellingsregel behandelen. In de klas hangen speciale spellingsplaten. Deze woordjes mogen zelfstandig geoefend worden in een spellingsschrift. Op vrijdag krijgen de kinderen dan een dictee.

Groep 4 is een jaar waarin best veel van de kinderen wordt verwacht. Het tempo ligt hoger en de hoeveelheid leerstof is moeilijker. Gelukkig zijn er voldoende momenten dat er aandacht aan ontspanning wordt gegeven, zoals de ontspanningslessen, gymen en buitenspelen.