Zoeken
Lezen in de groepIedere ochtend is tijd gereserveerd om te lezen. De kinderen dienen dan zelfstandig in hun bibliotheek boek te lezen. Voor alle ouders is er de mogelijkheid om een half uur te blijven en met de kinderen te lezen. U bent dus harte welkom! 

De kinderen hebben een leeslijst gekregen. Op deze lijst vullen ze de startdatum in en de titel van het boek. Als het boek uit is noteert de leesouder of leerkracht de einddatum op de leeslijst. Zo krijgen we een duidelijk beeld in het aantal boeken wat er wordt gelezen alsmede het leesniveau. Als u thuis wilt lezen met uw kind kunt u bij de leerkracht het leesniveau opvragen.

Onderstaand treft u het overzicht aan met de nieuwe AVI niveaus. Deze staan meestal voor in het leesboek vermeld.
AVI niveau (oud) AVI niveau (nieuw)               
AVI 1                                 M3
AVI 2 M3 - E3
AVI 3 E3 - M4
AVI 4 M4 - E4
AVI 5 M4 - E4 - M5
AVI 6 E4 - M5 - E5
AVI 7 E5 - M6
AVI 8 E5 - M6 - E6 - M7
AVI 9 M6 - E6 - M7
AVI 9+ M7 - E7 - Plus

Bij de nieuwe AVI niveaus staat de letter M voor "midden" en de letter E voor "eind". Het cijfer geeft de groep aan. Het kan natuurlijk altijd zijn dat uw kind in een andere niveau valt. Op school wordt dit bekeken tijdens het lezen en thuis kunt u dit controleren door bijvoorbeeld de eerste twee bladzijden samen te lezen. 


DE "BOEKBESPREKING"
Binnenkort gaan de kinderen een boekbespreking houden in de klas. Dit gaat over een boek dat ze thuis lezen. Om de spanning van deze nieuwe opdracht af te halen geeft Juf Ellen de eerste boekbespreking.