THEMA:  Vriendschap     MOTTO: KOM ERBIJ!

De Kinderboekenweek 2018 loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober.

Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2018 is De eilanden Ruzie geschreven door Jozua Douglas en geïllustreerd door Elly Hees.

De eilanden ruzie

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is geschreven door Milja Praagman.

Kom Erbij

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’