Zoeken
15december2017
Onder begeleiding van leerlingen van de technieklijn van...
Het was een bijzondere gymles vandaag voor groep 5/6. Zij...

Kinderen stemmen op hun favoriete boek

 

De Nederlandse Kinderen hebben gestemd! De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen (6-9 jaar) en Dagboek van een muts 10 – Puppy Love (10-12 jaar) hebben de Prijzen van de Kinderjury 2017 gekregen.                

Van 29 februari t/m 11 mei kunnen kinderen weer stemmen op hun favoriete boek.

Kijk op www.kinderjury.nl  voor al het actuele nieuws over de Kinderjury.


Over de campagne

De Nederlandse Kinderjury heeft tot doel zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Als middel daartoe kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boeken.

De jury bestaat uit alle kinderen die hun stem uitbrengen en uit twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen.

De Nederlandse Kinderjury ging van start in 1988. ABN AMRO is hoofdsponsor sinds 2006.

De Senaat

Sinds 2006 is een nieuw element toegevoegd aan de Nederlandse Kinderjury: de Senaat. In de Senaat nemen twaalf kinderen zitting, uit elke provincie één. De twaalf Senaatsleden geven een gezicht aan de hele Kinderjury, schrijven het juryrapport en leggen uit wat zij van de boeken vinden. Ze moeten daarvoor - na de stemperiode - de boeken lezen waarop door kinderen tijdens de stemperiode het meest is gestemd. Elk kind dat tijdens de stemperiode op zijn of haar favoriete boek stemt, kan solliciteren op een plek in de Senaat.

De Senaat wordt geïnstalleerd door de voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO.