Zoeken
15december2017
Onder begeleiding van leerlingen van de technieklijn van...
Het was een bijzondere gymles vandaag voor groep 5/6. Zij...
Gym op het Ooievaarsnest

Alle groepen op het Ooievaarsnest gymmen 2 keer in de week 45 minuten. Minstens 1 van deze lessen wordt gegeven door onze vakleerkracht Kim Keeman.

 

Gymkleding
Wij gymmen in een korte broek en t-shirt met korte mouwen. Voor meisjes is een turnpakje of een tennis of korfbalrokje (een rokje waar een broekje in vast zit) en shirt ook goed. Bij het vergeten van gymkleding, kunnen de kinderen gymkleding van school gebruiken. Deze kleding wordt direct na de les weer ingeleverd en wordt op school gewassen.

Wij adviseren de kinderen om schoenen te dragen. Dit in verband met de veiligheid. Bij het vergeten van gymschoenen gymmen de kinderen op blote voeten mee. Eventueel kunnen er schoenen van een ander kind geleend worden. Gymmen op sokken of met een maillot aan, is in verband met het gevaar van uitglijden niet toegestaan. Wij adviseren kinderen met lang haar hun haren in een staart te dragen. Dit ter bevordering van de veiligheid.

Sieraden
Het dragen van sieraden (zoals bijvoorbeeld oorbellen, armbandjes, kettinkjes, enkelbandjes, ringen) tijdens de les is niet toegestaan. Wij adviseren om sieraden op de gymdag thuis te laten. Eventueel kunnen sieraden bij de gymleerkracht in bewaring worden gegeven of in de klas achtergelaten worden. Dit is wel op eigen risico.

Blessures of andere redenen waarom uw kind niet kan gymmen
Indien uw kind niet mee kan doen aan de gymles in verband met een blessure vernemen wij dit graag door middel van een ondertekend briefje met de reden waarom uw kind geheel of gedeeltelijk niet aan de gymles deel kan nemen. Regelmatig komt het voor dat kinderen aangeven niet aan de les mee te kunnen doen, vanwege bijvoorbeeld kleine wondjes, zere voeten of hoofdpijn. Dit kan voor het kind heel vervelend zijn maar het wordt niet gezien als een reden om niet aan de gymles deel te nemen. In overleg met de gymleerkracht zal dan bekeken worden wat uw kind wel mee kan doen. Geen briefje betekent gewoon gymmen.