Visie

Ieder kind telt! Dat is het motto op onze openbare, gezellige, kleine school. Dat betekent dat wij ieder kind van 2 tot 12 jaar een eigen doorgaande ontwikkelroute bieden aan de hand van persoonlijke doelen, zichtbaar gemaakt in een portfolio. Maar ook dat ieder kind welkom is ongeacht afkomst, godsdienst of levensovertuiging.

Visie

Samen leren en spelen van 2 tot 12 jaar

Samen met Kinderopvang 't Herdertje is Het Ooievaarsnest een fijne, veilige mini-samenleving voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Hier groeien kinderen op en ontwikkelen zij vaardigheden die nodig zijn in de basisschool, op het voortgezet onderwijs, in de Nederlandse samenleving en als wereldburger. Op het Ooievaarsnest ontmoeten kinderen uit de wijk, het dorp en de stad elkaar en maken ze ook kennis met de wereld buiten de schoolmuren. Moderne technologie brengt de wereld in de klas en maakt samen werken en kennis delen mogelijk met kinderen uit andere groepen, maar ook van andere scholen. Zo leren kinderen met elkaar, van elkaar en over elkaar.

Iedere dag met plezier naar school

Op Het Ooievaarsnest heerst een fijne sfeer. Samen met de kinderen hebben wij afspraken gemaakt over onze omgang met elkaar. Die afspraken zijn duidelijk en iedereen staat erachter. Daarom hangen ze op een grote poster in de school. Voor iedereen zichtbaar. Een van de afspraken is "Begin en eindig de dag met een lach".  Wij willen namelijk de school zijn waar kinderen iedere dag met een lach naar toe gaan.

Leren zichtbaar in eigen portfolio

Leerkrachten en ouders werken samen om de ontwikkeling van ieder kind optimaal te begeleiden. Korte lijnen en het kindportfolio maken het mogelijk om die ontwikkeling goed te volgen en geven zowel leerlingen als ouders en leerkrachten inzicht in: "Waar sta ik nu, waar ga ik naar toe en wat is dan mijn volgende stap?"
Om ieder kind het beste uit zichzelf te laten halen, vinden wij het belangrijk om kinderen eigenaar te laten zijn van hun eigen leerproces. In samenspraak met de leerkracht stellen zij doelen, bepalen ze wat ze gaan doen en wat daarvoor nodig is en evalueren zij hun resultaten.