Onderwijs van nu

Onze school is klein, maar onze ambities zijn groot! Wij zetten ons in om het beste onderwijs van Zwaag te bieden. We baseren ons op wetenschappelijk onderzoek over hoe kinderen leren en doen wat werkt. Dat is onderwijs van nu!

Wie hart heeft voor z'n kind, kiest een school met verstand!

Op Het Ooievaarsnest bieden we onderwijs van nu! Vanuit de gedachten dat we doen waarvan bewezen is dat het werkt. Dat betekent:
  • onderwijs vanuit de wetenschap; wij weten hoe kinderen leren
  • het inzetten van bewezen succesvolle didactische principes
  • ieder kind een eigen portfolio
  • voortgangsgesprekken met of door het kind voor ouders aan de hand van het portfolio
  • zicht op ontwikkeling en tijdig signaleren en acteren bij zorg
  • doorgaande leerlijn van peuter naar kleuter door samenwerking met de peutergroep
  • kleuterklas met volop speelruimte
  • werken in the cloud op chromebooks
  • lesprogramma afgestemd op niveau (extra, basis of plus)
  • Engels vanaf groep 1
  • mindfulness lessen
  • instructies in kleine groepen
  • aandacht voor eigenaarschap en zelfsturing (studievaardigheden)
  • zelf je beste werkplek kiezen
  • een stiltelokaal om in alle rust te leren
  • fijne en veilige sfeer
  • korte lijnen en transparante communicatie
  • enthousiaste en kundige leerkrachten
  • opleidingsschool voor MBO en HBO studenten

Leerkracht aan het woord

Het leukste aan werken op onze school, is dat we het samen doen. Samen kijken we hoe we iedere dag weer het beste onderwijs kunnen verzorgen.